Διαβάσατε το καινούριο τεύχος του Woman's magazine;

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Οι αιματοβαμμένες γιορτές



Είναι μια από τις συνήθεις προτροπές στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για να μην μπλέξουν. Τα Μ.Μ.Ε. παρουσιάζουν δράσεις μεγάλων εταιριών που στηρίζουν αθλητές και γιορτές αθλητισμού και τις εκθειάζουν, γιατί βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν σωστά πρότυπα.
Κι όμως, στο βωμό αυτών των γιορτών του αθλητισμού θυσιάζονται και παιδιά.



Πολυεθνικές επενδύουν στο αίμα των παιδιών για να μας προσφέρουν θέαμα, χαρά και πρότυπα.
Ε, και για να πλουτίσουν, αλλά, διαφορετικά, πώς θα βγάλουν χρήματα για να διοργανώσουν την επόμενη αιματοβαμμένη γιορτή;



Για το Μουντιάλ του '14 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του '16, που θα γίνουν στη Βραζιλία,  χρειάζονται εγκατάστασεις (με ανθρώπινο αίμα στα θεμέλιά τους). Το καταλληλότερο μέρος για αυτές δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις παραγκουπόλεις (τις φαβέλες), γι' αυτό και οι πολυεθνικές τις καθαρίζουν!

στο Ρίο

Για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποιούν τις κρατικές δυνάμεις καταστολής που, εδώ και δύο χρόνια, απομακρύνουν βίαια από τις φαβέλες τον πληθυσμό. Έναν πληθυσμό φτωχό και αμόρφωτο, που καθημερινά αναζητά πρόσβαση στα βασικά της επιβίωσης, που παραμένει εγλωβισμένος στην τρομομρατία των συμμοριών.


μπάλες του Μουντιάλ με σταυρό
Ο λαός της Βραζιλίας διαμαρτύρεται (για το κρατικό χρήμα που πηγαίνει στα ταμεία των πολυεθνικών, για την απουσία σχολείων και νοσοκομείων, για τη βίαιαη απομάκρυνση των φτωχών από τις τουριστικές περιοχές, για τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στα έργα του Μουντιάλ), αλλά οι δυνάμεις καταστολής, που έχουν ενισχυθεί για το Μουντιάλ, τους πολεμούν άγρια. Είναι τα δρακόντεια και πανάκριβα μέτρα ασφάλειας που έχουν παρθεί για την εγκληματικότητα και χρησιμοποιούνται για το λαό.




και ονόματα νεκρών παιδιών
Η ανάγκη του ανθρώπου να χαρεί, να συμμετάσχει, να γιορτάσει είναι δεδομένη. Μπορούμε να εκπληρώσουμε αυτές τις ανάγκες χωρίς να γίνουμε συνένοχοι σε μεγάλα εγκλήματα; Δύσκολα...



Η αίγλη και η γοητεία των μεγάλων διοργανώσεων που δημιουργούν την εύκολη εικόνα ότι όλοι συμμετέχουμε και γιορτάζουμε δύσκολα πολεμιέται, δύσκολα αντικαθίσταται. 

στη διάσημη Κόπα Καμπάνα από τη Rio de Paz

Γι' αυτό και αποφασίζουμε να μη μιζεριάσουμε, να κατηγορήσουμε και λίγο τα θύματα και τους κολλημένους αριστερούς που λένε σε όλα όχι, να εκθειάσουμε μια ανάπτυξη, που αποδεδειγμένα δεν θα μας προσφέρει τίποτα (βλέπε το παράδειγμα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας).

brazilian graffiti


Μόνη λύση η συνειδητοποίηση. Που σημαίνει ότι, εκτός από να δημοσιοποιούμε, να καταγγέλουμε και να διαμαρτυρόμαστε, προσπαθούμε να φτιάξουμε τις δικές μας γιορτές, τη δική μας εικόνα όπου όλοι συμμετέχουμε και γιορτάζουμε στ' αλήθεια! 




Που σημαίνει ότι προσπαθούμε να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των συνανθρώπων μας, να εκφράσουμε τις δικές μας, να τις σεβαστούμε όλες και να συμμετέχουμε στις μικρές χαρές των άλλων.
Συμμετέχουμε δίχως να μετράμε followers και likes...


http://womaninblogs2.blogspot.gr/p/blog-page_9.html







Μείνετε συντονισμένοι:
από τις 12 Ιούνη
αρχίζει το...

12 σχόλια:

  1. Τι να πω...δεν έχω λόγια!
    Πάλι στην πλάτη των φτωχών και των παιδιών θα πλουτίσουν οι άχρηστοι παντός είδους!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπου άχρηστοι, βάλε πολυεθνικές, οι υπόλοιποι θα βγάλουν μεροκάματο μόνο...
      Καλό μεσημεράκι!

      Διαγραφή
  2. καλημερα φιλη μου!
    δεν εχω παρα να συμφωνησω με το σχολιο της Μαριας μας επανω....!

    καλη εβδομαδα να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά δεν έχω λόγια!
    Μόνη λύση η συνειδητοποίηση! Τα είπες με το καλύτερο τρόπο!
    Μπράβο Αλεξάνδρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ποδόσφαιρο Αλεξάνδρα είναι λαϊκό άθλημα. Ως εκ τούτου, τη μεγάλη αγάπη του λαού για αυτό, την εκμεταλλεύονται με τον πλέον δυσώδη τρόπο όλη εκείνη η μεγάλη αλυσίδα ΧΟΡΗΓΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΝΤΟΠΑΣ, ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ που στήνουν ολόγυρά του χορό εφιαλτικό.
    Και για να ξεκινήσουμε ένα ερώτημα: Είμαστε διατεθιμένοι να αποδεχτούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό με τα όσα "κουσούρια" του θυσιάζοντας αυτό το ...σούπερ θέαμα που στήνεται εξωπραγματικά στα μάτια μας ;
    Τόχουμε ;;; είναι ένα καλό ερώτημα.
    Θα μπορούσαμε να δούμε π.χ. αγώνες που οι αθλητές δεν θα έτρεχαν τα ...100 μέτρα στα 9'' αλλά στα 11'' ;;; ή δεν θα έπαιζαν 70-90 ματς το χρόνο ποδοσφαιριστές εξουθενωμένοι στα άκρα τους ;;
    Καλό το θέμα σου και μπράβο σου....Εξαίρετη....όπως πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ερώτησή σου θα απαντήσω όχι, δεν θα παρακολουθήσουμε με τέτοιο πάθος μια διοργάνωση με "ερασιτέχνες", με κανονικούς δηλαδή αθλητές. Αυτό, άλλωστε, συμβαίνει σε πολλά: δύσκολα θα διαβάσουμε το βιβλίο ενός άγνωστου από την Άνω Κολοπετινίτσα, ενώ πολύ εύκολα θα μπούμε στον κόπο ενός συγγραφέα διάσημου, ακόμα κι αν δεν καταλαβαίνουμε λέξη από αυτά που γράφει...
      Καλό μεσημέρι, Γιάννη!

      Διαγραφή
  5. Κι η Ελλάδα έχει ζήσει αιματοβαμμένες γιορτές, αλλά στολίστηκε κι εκείνη για να φαίνεται πως ήταν όλα καλά. Πάντα σε "τέτοιες" χώρες πάντως, ιδίως το ποδόσφαιρο μεσουρανεί. Κάποιοι λόγοι θα υπάρχουν... Σε φιλώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως λέει και ο Γιάννης, το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα, μπορεί ένας πάμφτωχος να βγει στο σκουπιδότοπο απέναντι από την παράγκα του και με ένα τενεκεδάκι να παίξει και ίσως να τον ανακαλύψουν και να βγάλει εκατομμύρια...

      Γεια σου, φιλενάδα!

      Διαγραφή
  6. Οι μεγάλες αυτές διοργανώσεις θα μπορούσαν να γίνουν μια γιορτή του αθλητισμού,αν δε συνοδεύονταν από τέτοια φαινόμενα.Πολλά κράτη,δυστυχώς,ακόμα και με τόσα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα δέχονται να διοργανώσουν τέτοια γεγονότα,χωρίς να έχουν λύσει άλλα βασικά ζτήματα.Στη Βραζιλία με το να ''καθαρίζουν'' για παράδειγμα τις πόλεις από τις φαβέλες,τι πετυχαίνουν;Μια καλή εντύπωση στους επισκέπτες;Μια λουστραρισμένη για δέκα μέρες πόλη δε θα λύσει κανένα πρόβλημα.Εδώ πιστεύω,πρέπει να επέμβει ο ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μπορούσαν να είναι πραγματικές γιορτές... όμως καταλήγουν κηδείες....
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.