Διαβάσατε το καινούριο τεύχος του Woman's magazine;

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σκλάβοι καλοπληρωμένοι

   Και ξαφνικά οι φράουλες, το αγαπημένο μου φρούτο, έγιναν είδηση, είδηση φρίκης...
Έχει ένα ταλέντο η εξουσία να λερώνει τα όμορφα πράγματα!

"Sweet strawberry" by Elizabeth Frazer

Γι' αυτό και οι εικόνες που θα συνοδεύσουν το κείμενό μου θα είναι φράουλες φτιαγμένες με φαντασία: επίθεση στην ασχήμια με ομορφιά! 


   
Λοιπόν, πιο τρομακτικό από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα σκλάβοι που πυροβολούνται, αν ζητήσουν να πληρωθούν, είναι το καθεστώς των καλοπληρωμένων σκλάβων.
Εκείνων, που δεν κατάφεραν ν' αποκτήσουν συνείδηση και υπόσταση και τέθηκαν στην υπηρεσία του συστήματος για να παπαγαλίζουν την προπαγάνδα της. Τι άλλο θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν από το να μεταφέρουν; Να δημιουργήσουν; Να σκεφτούν; Αφού διαγράφουν ελλειπτική τροχιά και πάντα ξιπασμένοι.

"Strawberry 1" by Arleana Holtzmann
 Πληρώνονται για να αποβλακώνονται και να αποβλακώνουν. Το πρώτο το καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία, εδώ ένα τρανό παράδειγμα. Και στο δεύτερο καλά τα πάνε, αλλά με τη βοήθεια στρατών ολόκληρων από ομοίους τους.

Και είναι αυτοί, οι καλοπληρωμένοι σκλάβοι, πιο επικίνδυνοι από τον εργοδότη τους, γιατί είναι απλά επαγγελματίες, όχι πια υπεράνω πάσης υποψίας, όμως ακόμα κομιστές της πληροφορίας και συνομιλητές όσων θέλουν να εκφραστούν δημόσια.
"Strawberry galaxies" by Tamara Juhl


(Εδώ το διαδίκτυο έδωσε την ευκαιρία της απεμπλοκής, όμως γρήγορα την απεμπολήσαμε...)





Και είναι επικίνδυνοι για έναν ακόμη λόγο: δεν κρατούν όπλο κι έτσι δεν λογίζονται με τη μία για εχθροί. Μιλούν, ακατάπαυστα και είναι τα λόγια τους υπερβολικές δόσεις θανατηφόρας βλακείας. Η άμυνα δύσκολη, η επίθεση ύπουλη.

"Strawberry in the garden" by Natalia Piracheva
   Δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στους "πανηγυρισμούς" για το εμπάργκο κάποιων εταιρειών στις φράουλες της Μανωλάδας, μονάχα διατυπώνοντας μια απορία: σε ποιες συνθήκες δουλεύουν οι δικοί τους εργαζόμενοι;
Αίμα μπορεί να μην κυλάει, από τις ώρες τους όμως κυλάει σα νεράκι η ζωή και στραγγίζει στο βλέμμα τους η φρικιαστική ανάγκη για επιβίωση...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

.

.